Forum Grupy Wsparcia Psychologicznego

Pełna wersja: Punkty interwencji
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
Poni?ej link do naszej bazy danych punktów interwencji, w których znajdziesz profesjonalna pomoc w zakresie porad prawnych, psychologicznych.

Punkty interwencji kryzysowej
Mam wa?ne pytanie. Jestem z okolic Warszawy (Józefów k/Otwocka, Otwock). Od wielu lat borykam si? z problemami psychologicznymi, radz? sobie w miar? nie?le (patrz?c od zewn?trz), ale prawdopodobnie cierpi? na chroniczn? depresj? (cyklotymia?). Wielokrotnie my?la?am o samobójstwie, mia?am napady autoagresji itd. To trwa wiele lat, a ja nadal nie wiem ,jak zwróci? si? o pomoc. Denerwuje mnie podawanie telefonów zaufania, bo wiem, ze z tego nie skorzystam. Nie mam te? srodków, aby pój?? na wizyt? prywatn? do psychologa. Jesli kto? bylby w stanie mi jakos pomoc... odnalazl by adres w mojej okolicy, znalazl psychologów ...bylabym wdzieczna.
Ciesz? si?, ?e zdecydowa?a? tutaj napisa? Smile
My?l?, ?e najlepszy wyj?ciem by?oby udanie si? do tej placówki:

Centrum Interwencji Kryzysowej "Dom Otwartych Serc"
ul. Tadeusza 12, 05-400 Otwock,
022 779-58-63,
Godziny otwarcia: ca?odobowo

W takim CIK na pewno znajd? si? osoby, które Ci pomog? z Twoimi problemami.

Pozdrawiam, Micha? Smile
Dziekuje. Mam nadzieje, ze skorzystam z tegoSmile
Witam powiem szczerz? ?e te? mam problem ale nie wiem czemu si? boje o tym rozmawia?.Mam 18 lat zosta?em wychowany przez przybranych rodziców gdy? moi rodzice umarli w wypadku i powiem szczerz? ?e ta rodzina z któr? mieszkam nie interesowali ani nie interesuj? si? mn? w ogóle im chodzi?o tylko o pieni?dze a nie o to by stworzy? prawdziwy dom.Teraz jest tak samo ja jestem dla nich jak wrzód.Moje otoczenie traktuje mnie tak samo i tak jak .december. mia?em my?li samobójcze bardzo cz?sto si? za?amuje i to mi bardzo przeszkadza.nie wiem co mama zrobi? .Prosz? o pomoc.Chodzi?em do psychologów ale mi to nic nie pomaga?o .
A jakie? dok?adniejsze miejsce Twojego zamieszkania?
Teraz jestem w Starachowicach u przybranej rodziny
kamaro0307 napisał(a):Teraz jestem w Starachowicach u przybranej rodziny

Jedyny punkt, jaki znalaz?em w internecie w Twoim miejscu zamieszkania to:

O?rodek Pomocy Rodzine - Stowarzyszenie Pomoc Rodzinie Dysfunkcyjnej "Przysta?"
Starachowice,ul. Murarska 11
Numer telefonu: (0-41) 274-09-97

Z informacji w internecie dowiedzia?em si?, ?e oferuj? nieodp?atna pomoc prawn? w trudnych przypadkach. Niestety nie wiem jak jest z innymi aspektami. Jestem dopiero w trakcie uzupe?niania bazy danych, wysy?am maile do ró?nych instytucji/punktów z pytaniem o dok?adniejszy opis dzia?alno?ci.
Dzi?kuje ale ju? tam chodzi?em regularnie i nic mi to nie pomog?o niestety ale naprawd? dzi?kuje
Poszukuj? w Warszawie punktu gdzie móg?bym zapisac si? na terapi? grupow?. Mam 25 lat, wydawaloby si? ?e w tym wieku powinienem sobie ju? ze wszystkim doskonale radzi?, ale Potrzebuj? tej formy pomocy, gdy? nie jestem w stanie w tej chwili normalnie funkcjonowac w?rod ludzi. Mam k?opoty z kontaktem z innymi, nie wiem dlaczego wydaje mi si? ?e odpycham innych od siebie, nie wiem tylko dlaczego. chcialbym si? te? dowiedzie? czemu wszyscy szybko o mnie zapominaj? i czemu jestem dla innych nieatrakcyjny.. Chcialbym si? poprawi?, nie wiem tylko jak. Slyszalem ?e s? terapie bezp?atne, ale nie moge jak dot?d na nie trafi?..
Stron: 1 2 3
Przekierowanie