Forum Grupy Wsparcia Psychologicznego

Pełna wersja: Czy samobójstwo jest wyj?ciem?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8
Jak my?licie? Czy samobójstwo jest najlepszym wyj?ciem z problemów?

Zapraszam do dyskusji.
je?eli nie ma innego wyj?cia ni? samobójstwo to jest to bardzo dobre wyj?cie...nie zawsze mo?na rozwi?za? problem lub trwa to zbyt d?ugo-my?l? tak rozwa?aj?c swój przypadek...
ja my?l? podobnie.. ka?dy powinien prawo decydowa? o SWOIM ?yciu.. bo to jego ?ycie..
A czy Wy macie my?li samobójcze? Czym spowodowane?
jakby mnie znaleziono pó? godziny pó?niej bym teraz nie siedzia?a przy komputerze. kiedy mia?am 12 lat. obudzi?am si? w trakcie p?ukania ?o??dka. najgorsze wspomnienie w ?yciu.. to tak nawiasem.

ka?dy z nas ma takie my?li. ja obecnie te? mam..

czym spowodowane?

problemy w domu, spory z osobami bliskimi, szko?a.. itp. itd.

i najcz?stsze powody w?ród m?odzie?y, tzn. zawody mi?osne.

taki to g?upi wiek.. ale ja prawie rok nie mog? zapomnie?.. nie chce si? ju? m?czy?.
Ka?dy z nas przechodzi? ten okres. Okres m?odzie?czych zawodów, rozczarowa?.
Opowiesz mi o tym, co w tym momencie czujesz? jakie s? Twoje odczucia?
co czuj?? z?o??, ?al, rozczarowanie.. bo mia?o trwa? d?u?ej, bo mia?o by? lepiej, mia?o by? inaczej. mia?o si? polepszy? w ?yciu.. przed d?u?szy okres zapewniano mnie, ?e b?dzie wspaniale.. jestem z?a na tego, kto mi to mówi?, i na siebie, bo uwierzy?am. by?am a? taka naiwna. za bardzo to boli.
Opis tej sytuacji doskonale pasuje do tego, co sam prze?ywa?em nieca?y rok temu. Nie znam szczegó?ów Twojej sytuacji, ale rozumiem wag? ca?ego zaj?cia.
Jak to si? sta?o?
jak to si? sta?o? mo?na sprecyzowa? pytanie?
Jak to si? sta?o, ?e si? sko?czy?o?
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8
Przekierowanie