Motto tygodnia:

Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia.

Stanisław Jerzy Lec

Odpowiedz 
Czego oczekujesz od terapeuty?
Tobol Offline
Administrator

Ilość postów: 189
Czego oczekujesz od terapeuty?
Czego oczekujesz od terapeuty? Jak poznać, czy terapeuta jest dobry?

Porada wolontariuszy Grupy Wsparcia Psychologicznego nie zastąpi porady profesjonalnego psychologa bądź innego specjalisty. Porady mają jedynie charakter informacyjny.
14-02-2010 22:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Pani
Reklamowa

Legii Offline
Początkujący
*

Ilość postów: 11
RE: Czego oczekujesz od terapeuty?
Oczekuję od terapeuty / pomijając odpowiednie wykształcenie/ cierpliwości, umiejętności słuchania. Terapeuta musi się wsłuchać w moją Prawdę, aby znaleźć perspektywę, na którą będzie mógł mnie ukierunkować. Bo przecież nasze problemy to tylko kwestia perspektywy. Jeśli stoisz w kałuży to woda jest wszędzie dookoła. Szok. Ale jeśli stoisz obok kałuży to jest to tylko mała plamka wody, którą łatwo minąć.
21-08-2010 17:34
EwaBul Offline
Początkujący
*

Ilość postów: 7
(21-08-2010 17:34)Legii napisał(a):  Oczekuję od terapeuty / pomijając odpowiednie wykształcenie/ cierpliwości, umiejętności słuchania. Terapeuta musi się wsłuchać w moją Prawdę, aby znaleźć perspektywę, na którą będzie mógł mnie ukierunkować. Bo przecież nasze problemy to tylko kwestia perspektywy. Jeśli stoisz w kałuży to woda jest wszędzie dookoła. Szok. Ale jeśli stoisz obok kałuży to jest to tylko mała plamka wody, którą łatwo minąć.

Zgadzam się z tym co tu piszecie ,ale to wszystko jest trudne!!!
28-09-2010 10:52
flaminika Offline
Ekipa portalu

Ilość postów: 216
Witaj Ewo,
jak myślisz, co sprawia największą trudność według Ciebie, z czym może być ona związana i jak można ją pokonywać.
Zachęcam do wypowiedzi;]

Porada wolontariuszy Grupy Wsparcia Psychologicznego nie zastąpi porady profesjonalnego psychologa bądź innego specjalisty. Porady mają jedynie charakter informacyjny.
28-09-2010 20:18
Odpowiedz 

Skocz do: